Lemoncurdkräm med jordgubbar och knäckesmul
Mari Bergman

Lemoncurdkräm med jordgubbar och knäckesmul

30 minEnkelt
166,80 kr
10 portioner11,55 kr per portion
Lättlagad, god och glutenfri dessert med smul på havreknäcke och brynt smör med en fräsch lemoncurdkräm. Passar till alla sommarens tillfällen som student och midsommar eller som ett gott och enkelt avslut på en god middag. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
100 gKnäckebröd, välj ett glutenfritt havreknäcke
300 gLemon Curd
200 gFärskost
3 dlVispgrädde
250 gJordgubbar
Från ditt skafferi
50 gMat & Bak Smör
0,5 dlHonung
1 mskFlorsocker
Instruktioner
1

Havresmul: Bryn smöret i en kastrull. Mixa samman det brynta smöret, havreknäcke och honung till ett kladdigt smul i en matberedare.

2

Ta fram en form och lägg i bakplåtspapper. Häll ut blandningen i formen och ställ in i frysen i 10 minuter.

3

Lemoncurdkräm: Vispa lemoncurd och färskost till en slät krämig smet. Tillsätt florsockret och vänd samman.

4

Vispa grädden på låg hastighet till en krämig och fin konsistens. Vänd ner grädden i lemoncurdsmeten och vänd ihop försiktigt. Fyll en spritspåse med smeten.

5

Skölj och halvera jordgubbarna.

6

Montera i glas eller gör ett fint upplägg med alla komponenter på en tallrik.

Bild:

Susanna Blåvarg