Sparris med hasselnötter, citron och pecorino
Lisa Lemke

Sparris med hasselnötter, citron och pecorino

20 minEnkelt
112,85 kr
4 portioner6,98 kr per portion
Smaktrion grön sparris, nötter och sälta från pecorino är otroligt härlig på försommaren. Receptet är hämtat ur boken "Lisa på landet" av Lisa Lemke (Bonnier Fakta).

1 tskStrösocker
65 gCitron, (0,5 st)
65 gHasselnötter, (1 dl)
1 krmSvartpeppar
25 gPecorinoost
300 gSparris Färsk
0,5 tskFlingsalt
1,5 mskHasselnötsolja
1 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de har fått lite färg och det börjar knäppa i dem. Hacka nötterna grovt.

2

Bryt av de träiga ändarna på sparrisarna och koka sedan sparrisarna al dente i vatten med rikligt med salt och en nypa socker. Passa koktiden!

3

Lägg sparrisen på ett fat och ringla olja över. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Riv citronskal från en halv citron och hyvla pecorino ovanpå. Toppa med hasselnötterna och servera salladen varm direkt eller kall lite senare.

Bild:

Magnus Carlsson